Σάββατο 8 Ιουλίου 2023

Αποτελέσματα «1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης Λέσβου (ΠΓΜ)» - Τελετή βράβευσης

 


Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 7:30μ.μ. έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης η τελετή βράβευσης των διακριθέντων μαθητών Γυμνασίων του Νομού Λέσβου και των Ελληνόγλωσσων Γυμνασίων του εξωτερικού που συμμετείχαν στον «1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης (ΠΓΜ) με θέμα «Σχολική ζωή (σχέσεις, συναισθήματα, διάβασμα, παιχνίδι)»,  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με το σχολείο του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης Λέσβου.

Τα παιδιά μπορούσαν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό με ένα (1) έργο σε οποιαδήποτε ποιητική μορφή επιθυμούσαν: είτε με ελεύθερο ή έμμετρο στίχο, είτε με χαϊκού, σατιρικό ποίημα, σονέτο ή  μουσικό στίχο (τραγούδι).

Την τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούσαν οι καταξιωμένοι:

κ. Γιάννης Παπάνης, Φιλόλογος – Συγγραφέας - Ποιητής - Κριτικός Λογοτεχνίας - μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, ως Πρόεδρος,

κ. Πέρθα Καλέμη, Εφοριακός, Λογοτέχνις – Ποιήτρια – Δ.Σ. Εταιρίας Αιολικών Μελετών και Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου και

κ. Στέλλα Πετρίδου, Αξιωματικός Λ.Σ. - Λογοτέχνις - Ποιήτρια – Στιχουργός – Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου.

Στους διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και τη συμβολή τους στην προαγωγή των αξιών της ελληνικής λογοτεχνίας, δόθηκαν αναμνηστικές πλακέτες, δύο ποιητικές συλλογές και Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής ως βραβείο στους τρεις (3) πρώτους μαθητές:

1.  Μαρτσάκη Αικατερίνη, για το ποίημά της  με τίτλο «Αποχαιρετισμός», από το 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Λήμνου,

2. Λουκά Χρήστο, για το ποίημά του με τίτλο «Ορχήστρα Αγχών σε Γυμνάσιο: Ένα Ταξίδι προς την Αυτοανακάλυψη», από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Λέσβου,

3. Μιχαλακέλλη Ορέστη, για το ποίημά του  με τίτλο «Χρόνια, πουλιά πετούμενα!», από το Ημερήσιο Γυμνάσιο Γέρας Λέσβου,

καθώς και δύο ποιητικές συλλογές και Τιμητικό Δίπλωμα Συμμετοχής ως έπαινο στη μαθήτρια:

Ζουμπαδέλλη Μαρία, για το ποίημά της με τίτλο «Περπατητές της γνώσης», από το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Λέσβου.


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ευχαριστεί θερμά όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, καθώς και το Διευθυντή, τους διδάσκοντες του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης και την κριτική επιτροπή για τη συνεχή και αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους κατά την οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού αυτού. Ελπίζει ο Διαγωνισμός αυτός να συνεχιστεί, να καθιερωθεί και να βελτιωθεί στα επόμενα χρόνια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

του 1ου Πρότυπου Σχολείου Μυτιλήνης Λέσβου