Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2024


Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2024
Εκδόσεις: Reprographics
Θέμα: Η φύση
Με κείμενα μελών της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου
Κατηγορία: ποίηση, πεζογραφία
ISBN: 978-618-86245-7-3
Σελ.: 46
Έτος έκδοσης: 2023


Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου, λίγο πριν τη λήξη του 2023 ανακοινώνει την έκδοση του πρώτου της Ημερολογίου. Το Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2024, με θέμα του τη φύση, φιλοξενεί δημιουργίες των μελών της Ένωσης, καθώς και δικές τους έγχρωμες φωτογραφίες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες αυτές.


Πρόλογος της Προέδρου της Ε.Λ.Α. κας Στέλλας Πετρίδου:

Μια νέα χρονιά ξεκινά! Μια ακόμα ευκαιρία για ένα καινούριο τολμηρό μας βήμα, ποτισμένο με πληθώρα ευχών, να εκπληρώσει τους πόθους και τις προσδοκίες μας και να φέρει τις απαιτούμενες αλλαγές, που θα δώσουν πραγματικό νόημα στην ύπαρξή μας, γεννώντας επάξια το πλατύ χαμόγελο στα χείλη μας.

Ο ενθουσιασμός της νέας αρχής είναι συνοδοιπόρος μας. Αγκαλιά με το όνειρο μιας καλύτερης εκδοχής του εαυτού μας, του κόσμου και της φύσης που μας περιβάλλει, μας χαρίζει υποσχέσεις: Θα τα καταφέρουμε! Γιατί, τώρα, νιώθουμε πιο δυνατοί. Τώρα είναι η ευκαιρία το νεοσύστατο Σωματείο της Ε.Λ.Α. κι απ’ αυτό εδώ το βήμα να προβάλει το έργο του.

Η Φ ύ σ η μας καλεί κοντά της να τη γνωρίσουμε απ’ την αρχή. Γι αυτό και το πρώτο μας ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη Φύση και το μεγαλείο της, στη μητέρα όλων μας, σ’ αυτήν που οφείλουμε να επιστρέψουμε ως άνθρωποι, σύμφωνα με τον μεγάλο στοχαστή του Διαφωτισμού, Ζαν Ζακ Ρουσώ, αν επιθυμούμε να βρούμε ξανά τον εαυτό μας.

Το «Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2024» εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκλεπτυσμένης στοχαστικής διάθεσης, διεισδυτικών εμβαθύνσεων, φιλοσοφημένων αναλυτικών παρατηρήσεων και επαναπροσδιορισμού προτεραιοτήτων. Έλληνες δημιουργοί, τακτικά και δόκιμα μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου, ανταποκρίνονται στο νέο της κάλεσμα, καταθέτοντας ψήγματα της ψυχής τους, με κείμενα πεζού και ποιητικού λόγου.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τις εκδόσεις Reprographics για την έκδοση αυτού του συλλογικού έργου, που πλέον θα κοσμεί τη βιβλιοθήκη του Σωματείου μας και όχι μόνο.

Ευχή όλων μας, το παρόν εγχείρημα να αποτελέσει ένα ακόμα πολύτιμο αγαθό πνευματικής ενδυνάμωσης και καλλιέργειας, άξιο να εξυψώνει το πολιτιστικό επίπεδο της κοινωνίας μας και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην ευημερία της.



Ανθολογημένοι συγγραφείς:

Γεωργία Ανδριώτου
Ηλίας Ανεζίνος
Δέσποινα Βαγιάννη
Μαρία Βρανά - Παπάλα
Πέρθα Καλέμη
Θανάσης Καλλονιάτης
Γεωργία Κοκκινογένη
Ευδοκία Κουρσουμπά
Μαίρη Μαργαρίτη
Στρατής Πανούριος
Πέτρος Παπάζογλου
Άγγελος Πάσκος
Στέλλα Πετρίδου
Κωνσταντίνος Πολυπαθέλλης
Δέσποινα Τζαννή
Χρύσα Τσαμπίρα
Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη


Ανθολόγηση, επιμέλεια: Στέλλα Πετρίδου
Φωτογραφίες περιεχομένου: ανθολογούμενοι συγγραφείς
Ηλεκτρονική σελιδοποίηση, σχεδίαση, εξώφυλλο: Αντωνία Σάββα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου